Een wereldreis. Wie droomt hier nu niet van? Bijna iedereen heeft een wereldreis denk ik wel op zijn bucket list staan. Sommige maken al wereldreizen als ze nog jong zijn. Denk aan de echte backpackers naar een Aziatisch land of Australië.  Echter op een zeker moment in je leven heb je teveel verantwoordelijkheden om er fatsoenlijk op uit te kunnen gaan……toch?…

Niets is natuurlijk minder waar. Ja niet iedereen kan zomaar even 3 maanden of langer vrij krijgen van zijn huidige baan, en zeker niet betaald. Dus financieel moet je het allemaal wel op orde hebben. En natuurlijk zijn degene met kinderen ook wel gebonden voor een zekere tijd, echter op Vijftigplus reizen gaan we ervan uit dat de eventuele kinderen al wat groter zijn. Dus plan die wereldreizen eens lekker in. Op deze pagina geven we je alvast wat opties waar je kunt kijken voor wereldreizen. Er zijn namelijk verschillende opties om de wereld te bekijken. Niet alle opties zijn misschien voor jou van toepassing, maar misschien vind je hier toch wel wat handige tips terug.

Verken de wereld per Cruiseschip

Een van de meest geboekte vakanties voor een wereldreis is toch wel de cruisevakanties. Dit is allang niet meer ouderwets en stoffig. Zeer zeker niet, want de huidige cruisereizen zijn weer helemaal hip aan het worden. Wij kunnen diverse redenen bedenken waarom een wereldreis per cruise de ultieme manier is. Echter is dit voor iedereen persoonlijk. Veel mensen zijn namelijk bang dat ze zeeziek worden en dat hierdoor hun vakantie verknald word. Dit zijn allemaal keuzes die ieder voor zich moet maken, maar wij kunnen u 1 ding garanderen. Als je de wereld wilt zien op een eenvoudige en relaxe manier dan is een cruise tocht echt wel een aanrader. Nooit geen gezeur met een vliegtuig halen, vertragingen, vervoer, taxi’s regelen en hotels…. Een wereldreis per cruise is grotendeels all-in!! De prijs valt daarnaast ook echt wel mee.

De prijzen van een wereldreis kunnen behoorlijk oplopen. Dit is afhankelijk van een tweetal zaken welke op zich logisch zijn. Namelijk de reisduur en de mate van luxe waarin u uw wereldreis wilt maken. Je kan bijvoorbeeld bij TUI vakanties een wereldreis cruisetocht boeken voor 10.000 euro en een beetje. Hiermee boek je een cruisetocht van maar liefst 121 dagen op basis van volpension en een boel extra’s. Echter deze vakantie kan je ook met vele luxe en een hut (hotelkamer op boot) op een prachtige locatie op de cruiseboot voor 32.000 euro en een beetje. Dit is een verschil van maar liefst 22.000 euro voor praktisch dezelfde vakantie.

Plan je wereldreis per vliegtuig

Een wereldreis per vliegtuig is een droom van velen. Het ontdekken van nieuwe culturen, het bewonderen van adembenemende landschappen en het ervaren van avontuurlijke ervaringen; het is een onvergetelijke ervaring die voor altijd in ons geheugen gegrift zal staan. Maar het plannen van een wereldreis per vliegtuig kan een uitdaging zijn. Even je koffer pakken en erop uit gaan is geen optie als je echt rond wilt gaan trekken. Denk hierbij aan de diverse visa en reisrestricties die er soms aanwezig zijn, een geldig paspoort spreekt natuurlijk voor zich maar vaccinaties sta je misschien niet altijd bij stil. Als je eenmaal onderweg bent zijn de meeste zaken niet, of in ieder geval lastig te regelen. Plannen is dan ook een essentieel iets wat ons betreft als je een echte wereldreis gaat maken. Daarom hebben we een kleine checklist gemaakt waar je aan moet denken als je een echte wereldreis gaat maken:

  1. Maak een reisroute Het is belangrijk om uw reisroute zorgvuldig te plannen voordat u begint met het boeken van vluchten. Maak een lijst van alle plaatsen die u wilt bezoeken en onderzoek de beste manier om van de ene naar de andere bestemming te reizen. Hierbij kunt u rekening houden met de afstand, de reistijd, de kosten van vliegtickets en eventuele visum- en vaccinatievereisten.

  2. Boek uw vluchten op het juiste moment Het boeken van uw vluchten op het juiste moment kan een aanzienlijk verschil maken in de kosten van uw wereldreis per vliegtuig. Over het algemeen geldt dat hoe eerder u uw tickets boekt, hoe goedkoper de prijs zal zijn. Houd daarnaast rekening met seizoensgebonden prijsverschillen en speciale aanbiedingen, om nog meer te kunnen besparen.

  3. Houd rekening met uw budget Het is belangrijk om uw budget zorgvuldig te plannen voordat u begint met het boeken van vluchten. Bedenk hoeveel u wilt uitgeven aan uw wereldreis per vliegtuig en maak een realistisch budget. Houd daarnaast rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals accommodatie, activiteiten en maaltijden.

  4. Kies voor comfortabel reizen Tijdens uw wereldreis per vliegtuig wilt u misschien kiezen voor comfortabel reizen. Overweeg om te kiezen voor een business class of premium economy stoel, waardoor u meer comfort en beenruimte heeft tijdens uw vluchten. Bovendien kunt u tijdens uw vlucht gebruik maken van de voorzieningen die deze klasse biedt, zoals premium maaltijden en lounge toegang.

  5. Houd rekening met jetlag en vermoeidheid Een wereldreis per vliegtuig kan vermoeiend zijn en kan leiden tot jetlag. Plan daarom voldoende tijd in tussen vluchten om te kunnen acclimatiseren en uit te rusten. Overweeg ook om te reizen naar bestemmingen die vergelijkbaar zijn qua tijdzones om jetlag te verminderen.

  6. Beperk de hoeveelheid bagage Tijdens uw wereldreis per vliegtuig wilt u misschien verschillende bestemmingen bezoeken. Beperk daarom de hoeveelheid bagage die u meeneemt om te voorkomen dat u te veel bagage met u meedraagt. Dit kan ook de kosten van uw vluchten verminderen.