Een wereldreis. Wie droomt hier nu niet van? Bijna iedereen heeft een wereldreis denk ik wel op zijn bucket list staan. Sommige maken al wereldreizen als ze nog jong zijn. Denk aan de echte backpackers naar een Aziatisch land of Australië.  Echter op een zeker moment in je leven heb je teveel verantwoordelijkheden om er fatsoenlijk op uit te kunnen gaan……toch?…

Niets is natuurlijk minder waar. Ja niet iedereen kan zomaar even 3 maanden of langer vrij krijgen van zijn huidige baan, en zeker niet betaald. Dus financieel moet je het allemaal wel op orde hebben. En natuurlijk zijn degene met kinderen ook wel gebonden voor een zekere tijd, echter op Vijftigplus reizen gaan we ervan uit dat de eventuele kinderen al wat groter zijn. Dus plan die wereldreizen eens lekker in. Op deze pagina geven we je alvast wat opties waar je kunt kijken voor wereldreizen. Er zijn namelijk verschillende opties om de wereld te bekijken. Niet alle opties zijn misschien voor jou van toepassing, maar misschien vind je hier toch wel wat handige tips terug.

wereldreizen-cruise

Wereldreis per Cruise

Een van de meest geboekte vakanties voor een wereldreis is toch wel de cruisevakanties. Dit is allang niet meer ouderwets en stoffig. Zeer zeker niet, want de huidige cruisereizen zijn weer helemaal hip aan het worden. Wij kunnen diverse redenen bedenken waarom een wereldreis per cruise de ultieme manier is. Echter is dit voor iedereen persoonlijk. Veel mensen zijn namelijk bang dat ze zeeziek worden en dat hierdoor hun vakantie verknald word. Dit zijn allemaal keuzes die ieder voor zich moet maken, maar wij kunnen u 1 ding garanderen. Als je de wereld wilt zien op een eenvoudige en relaxe manier dan is een cruise tocht echt wel een aanrader. Nooit geen gezeur met een vliegtuig halen, vertragingen, vervoer, taxi’s regelen en hotels…. Een wereldreis per cruise is grotendeels all-in!! De prijs valt daarnaast ook echt wel mee.

De prijzen van een wereldreis kunnen behoorlijk oplopen. Dit is afhankelijk van een tweetal zaken welke op zich logisch zijn. Namelijk de reisduur en de mate van luxe waarin u uw wereldreis wilt maken. Je kan bijvoorbeeld bij Kras vakanties een wereldreis cruisetocht boeken voor 10.000 euro en een beetje. Hiermee boek je een cruisetocht van maar liefst 121 dagen op basis van volpension en een boel extra’s. Echter deze vakantie kan je ook met vele luxe en een hut (hotelkamer op boot) op een prachtige locatie op de cruiseboot voor 32.000 euro en een beetje. Dit is een verschil van maar liefst 22.000 euro voor praktisch dezelfde vakantie.