Goed Idee Reizen is een reisorganisatie met een christelijke achtergrond. Het spreekt voor zich dat mensen met dezelfde achtergrond hier hun reis kunnen boeken en daardoor in contact komen met gelijkgestemden. Dit brengt een extra samenhorigheid in de reisgroep en kan een vakantie nog intenser maken. Goed Idee Reizen is tevens de eerste christelijke reisorganisatie die zich speciaal op ouderen richt. Naar mening van Goed Idee Reizen zijn ouderen een onderbelichte groep in de christelijke reiswereld en daar springt de reisorganisatie op in. Goed Idee Reizen biedt een keur aan reizen aan, van zonvakanties, vaarvakanties tot Bijbelse reizen.

De identiteit van Goed Idee Reizen

Een christelijke reisorganisatie én specifiek gericht op mensen van 50 jaar en ouder, dat is wat Goed Idee Reizen wil uitstralen. Kenmerk van de reizen is dan ook dat reizen geboekt kunnen worden door personen vanaf 50 jaar en dat er geen maximum leeftijd geldt. Er zal dus niet gediscrimineerd worden op leeftijd. Enkel wordt er van de reizigers verwacht dat zij fysiek en mentaal in staat zijn om de reis te maken. Belangrijk voor Goed Idee Reizen is de zondagsrust. Dit houdt in dat er op zondags niet gereisd zal worden. Er zal ook daadwerkelijk een rustdag gehouden worden en waar mogelijk wordt er een lokale kerk of gemeente bezocht. Ook organiseren de reisbegeleiders vaak een dagsluiting, zodat je gezamenlijk de christelijke identiteit kunt beleven zonder dat er kerkmuren van verschillende soorten kerken in de weg staan. Er wordt daarom ook niet geselecteerd op een specifieke kerk. Het is enkel wenselijk dat deelnemers een christelijke achtergrond hebben. Dit zal normaliter geen probleem zijn, want iemand die boekt bij Goed Idee Reizen zal dit heel bewust doen vanwege de christelijke achtergrond van de reisorganisatie.

Let op: Sinds april 2021 kan je geen losse vakantie meer boeken met Goed idee reizen. Ze zijn namelijk opgegaan in de TUI organisatie. Dit betekend gelukkig niet dat het vakantieaanbod hiermee vervalt. Sterker nog, TUI wil met het team van Goed idee reizen het aanbod vakanties gaan uitbreiden en zal hiervoor dan ook altijd een speciaal plekje houden.

Ook voor jongeren

Dat Goed Idee Reizen zich specifiek richt op ouderen, houdt nog niet in dat jongeren niet kunnen boeken bij Goed Idee Reizen. Integendeel zelfs. Goed Idee Reizen stelt veel van haar reizen open voor deelnemers van alle leeftijden. In de praktijk betekent dit dat het vaak een heel leuke groep is met een enorme mix aan leeftijden. Het zijn vooral de vliegvakanties, de alleengaanden reizen en de Israël reizen die ook onder de jongeren zeer populair zijn. Specifieke jongerenreizen worden er niet georganiseerd. Maar een diverse groepssamenstelling met leeftijden van jong tot oud maakt de groep veelzijdig en bijzonder.

De reisleiders

Goed Idee Reizen heeft een eigen team aan reisleiders die de groepen met reizigers tijdens de reis begeleiden. Omdat Goed Idee Reizen zich op ouderen richt, zijn ook veel reisleiders de leeftijd van 50 jaar soms al geruime tijd overschreden hebben. De reisleiders zorgen er ook voor dat de christelijke identiteit van Goed Idee Reizen hoog gehouden wordt. Zij zijn het die ook de dagafsluiting verzorgen en op zondags een bijeenkomst in het hotel verzorgen of regelen dat de groep een lokale kerk kan bezoeken. Verder hebben de reisleiders veel kennis over de bestemming en kunnen reiziger bij problemen altijd bij hen aankloppen. Sommige reisleiders doen hun werk als echtpaar en weer andere reisleiders doen het alleen. Tijdens de reizen zal er altijd een reisleider van Goed Idee Reizen meegaan, maar op sommige locaties zou er wel eens een beroep gedaan kunnen worden op lokale gidsen. Door het persoonlijke contact met de reisleiders, zal er altijd een speciale groepsband ontstaan.

Bijbelse reizen van Goed Idee Reizen

Als een christelijke reisorganisatie is het te verwachten dat er ook Bijbelse reizen aangeboden worden. De Bijbelse reizen zijn ook zeer populaire reizen en worden dan ook specifiek geboekt door mensen die de interesse hebben om de Bijbelse plaatsen te ontdekken. In de Bijbel staat alles wel opgetekend, maar het Bijbelse verhaal zal nog meer gaan leven wanneer je ook daadwerkelijk de plek zelf bezoekt. Hoe bijzonder is het om rond te lopen in Nazareth, de woonplaats van Jezus die daar als timmerman gewerkt heeft? Of om te varen over het meer van Galilea, waar ooit Jezus over het water liep? Of een bezoek aan Jeruzalem met de vele bijzonder Bijbelse plekken? Israël is dan ook hét ideale land voor een Bijbelse reis waar je veel indrukken opdoet en op sommige plekken de Bijbel letterlijk als reisgids kunt openslaan.

Maar niet alleen Israël wordt veel in de Bijbel genoemd. Er zijn meer landen die in aanmerking komen voor een Bijbelse reis. Zo is Jordanië ook te boeken als een Bijbelse reis. Hier kun je de Dode Zee verkennen of de indrukwekkende stad Petra die in de rotsen is uitgehouwen bezoeken. Een groot gedeelte van het Bijbelse Nieuwe Testament speelt zich af in Turkije. Hier zijn vele plaatsen die in de Bijbel genoemd worden en die gezien mogen worden als de bakermat van de christelijke gemeentes en kerken. Turkije was de plek waar Paulus zijn Bijbelse boodschap bracht en waar hij de verschillende gemeentes brieven aan schreef. Met de Bijbelse reizen van Goed Idee Reizen ben je verzekerd dat de Bijbelse theorie samenkomt met de praktijk, waardoor je een heel bijzondere vakantie gaat beleven.

Vaarvakanties van Goed Idee Reizen

De vaarvakantie van Goed Idee Reizen zijn riviercruises die plaatsvinden in Nederland, Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk en Hongarije. Een riviercruise is een ideale vakantie voor ouderen, waarbij je vanaf de boot het landschap voorbij ziet glijden. Ondertussen zal de kapitein of de reisleider de nodige informatie geven over het landschap. Er zijn riviercruises die over de Rijn gaan, maar ook over andere bekende Europese rivieren, zoals de Moezel of de Donau. In Nederland kan er ook een riviercruise gemaakt worden over de Nederlandse rivieren, of over het IJsselmeer of het Waddengebied. En de reisleiders zijn altijd Nederlandstalig, zodat je altijd begrijpt wat er verteld wordt.

Tijdens de riviercruise doe je diverse steden of gebieden aan. Hier is dan ook de gelegenheid om van de boot af te stappen en de stad of het gebied wandelend te ontdekken. Misschien wil je juist helemaal niet wandelen en gewoon genieten van de zon op een terrasje? Alles is mogelijk en niets moet. Het is ook mogelijk om op het schip te blijven. Ook hier kun je je goed vermaken op het zonnedek of in de panoramasalon. Bij sommige reizen zijn er enkele excursies inbegrepen en wordt de groep met een bus opgehaald. Een vaarvakantie is een zeer veelzijdige vakantie waarbij je veel kunt zien, kunt bezoeken en aan boord van het schip goed verzorgd wordt. Aan boord zijn de maaltijd altijd inbegrepen, zodat je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken.

Alleengaanden reizen van Goed Idee Reizen

De alleengaanden reizen zijn zeer populair. Of je nu vrijgezel bent, of weduwe of weduwnaar bent geworden en er toch op uit wilt trekken, je hoeft het niet alleen te doen. Ervaar met de alleengaanden reizen van Goed Idee Reizen de geborgenheid en de gezelschap in een groep, maar toch kun je heel zelfstandig reizen. Als alleengaanden kan het een barrière zijn om helemaal alleen op vakantie te gaan. Met de alleengaanden reizen van Goed Idee Reizen is dit niet nodig. Iedereen in de groep reist alleen en heeft bewust gekozen om toch met een groepsreis mee te gaan. Tijdens de excursies behoud je de vrijheid om mee te gaan of toch een keer wat in je eentje te doen. Maar de meeste alleengaanden vinden het in ieder geval fijn om toch ‘s avonds niet alleen bij het diner te zetten, maar gezellig met de groep te dineren.

 

Goed Idee Reizen heeft diverse alleengaanden reizen samengesteld naar onder andere Italië, Turkije en Griekenland. Sommige vakanties draaien louter om de cultuur, maar en zijn ook combinatiereizen, waarbij je zowel van de cultuur als het strand kunt genieten. De alleengaanden reis naar Turkije is zelfs een all inclusive reis. Zo hoef je niet meer te regelen voor het eten, want alles is inbegrepen. Overnachten doe je meestal in een viersterrenhotel. Hierbij wordt specifiek rekening gehouden met alleengaanden. Je hoeft ondanks dat je met een groep reist je privacy niet op te geven en je krijgt daarom altijd een eigen kamer toegewezen. Soms is dit een éénpersoonskamer en soms een tweepersoonskamer die je niet met een andere deelnemer hoeft te delen.

Winterzon vakanties van Goed Idee Reizen

Niet iedereen voelt zich altijd prettig tijdens het winterseizoen. Het is koud, misschien valt er sneeuw en de natuur ziet er kaal uit. Het winterseizoen is voor veel mensen dan ook een seizoen waarin men snel depressief wordt en eigenlijk het liefste wil overslaan. Helaas is het altijd een paar maanden wachten tot de lente weer start. Maar met de winterzon vakanties van Goed Idee Reizen is het mogelijk om in ieder geval een gedeelte of misschien wel het gehele winterseizoen te ontwijken. Goed Idee Reizen biedt Winterzon vakanties aan naar Portugal en Spanje, waar je ook in de winter gegarandeerd bent van zon en heerlijke temperaturen. Zo ontkom je mooi aan de koude Nederlandse winter.

Je kunt ervoor kiezen om korte tijd uit de Nederlandse winter te zijn, maar ook voor langere tijd. Er worden namelijk groepsreizen aangeboden naar Portugal en Spanje van 8 dagen tot 22 of zelfs 29 dagen. Wil je nog langer blijven, zoals bijvoorbeeld het hele winterseizoen, dan is het ook mogelijk om bijvoorbeeld 43 of 85 dagen te verblijven in Portugal of Spanje. Na de groepsreis ben je de overige dagen zelfstandig en kun je je zelf vermaken. Wel heb je altijd de beschikking over reisleider die in die periode aanwezig is. Dit is een mooie zekerheid voor als er problemen zijn. Ook verblijf je al die tijd in het hotel zodat je altijd gebruik kunt maken van de faciliteiten van het hotel. De winterzon vakanties van Goed Idee Reizen zijn ideaal om aan de Nederlandse winter te ontsnappen.

Groepsreizen op maat van Goed Idee Reizen

Voor groepen, zoals kerkgenootschappen, koren of andere groepen is er de mogelijkheid om hun groepsreis op maat te laten samenstellen door Goed Idee Reizen. Steeds vaker krijgt Goed Idee Reizen het verzoek om een dergelijke groepsreis te organiseren voor groepen vanaf 20 personen. Een groepsreis met zoveel mensen vergt veel organisatie. Daarom is er een speciaal team van Goed Idee Reizen om de groepsreis op maat samen te stellen en te begeleiden. De groepsreizen zijn meestal reizen naar bijvoorbeeld Duitsland en Engeland, maar ook groepsreizen naar Israël zijn ook zeer populair en worden veelal door kerkgenootschappen aangevraagd.

Goed Idee Reizen gaat bij het organiseren van groepsreizen op maat voor de persoonlijke aanpak en kan dan ook op locatie rondkomen om de groep te informeren. Voor iedere groep zal er een op maat gemaakte offerte samengesteld worden, waar iedere groep zijn wensen of eisen in kan opnemen. Groepsreizen naar dichtbij gelegen landen worden uitgevoerd met luxe touringcars die van alle gemakken voorzien zijn. Hoe groot de groep ook is, desnoods worden er meerdere touringcars ingezet. Wil je dus ook voor jouw groep een reis samenstellen, dan kun je contact opnemen met Goed Idee Reizen en je wensen doorgeven. Het team van Goed Idee Reizen zal daarmee aan de slag gaan en een op maat gemaakt programma gaan samenstellen.

Busreizen van Goed Idee Reizen

Naast bovenstaande speciale reizen, biedt Goed Idee Reizen ook nog een scala aan groepsreizen aan per touringcar. Busreizen van Goed Idee Reizen kunnen gaan naar allerlei bestemmingen door geheel Europa, zoals Kroatië, Italië, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk. Er zijn nog veel meer landen waar de busreizen naartoe gaan, dus je kunt altijd wel een groepsvakantie per busreis vinden die aansluit bij jouw wensen. Tijdens de busreizen overnacht je altijd in comfortabele hotels en doe je genoeg steden en gebieden waarbij je veel ziet. Tijdens de groepsreis per touringcar krijg je ook genoeg gelegenheid om op eigen gelegenheid activiteiten te doen.

De touringcars van Goed Idee Reizen zijn luxe uitgevoerd en je betaald hiervoor geen meerprijs. Alles wat je tijdens een busreis nodig hebt is aan boord. De touringcars zijn voorzien van dubbele beglazing voor extra comfort, er is een toilet aan boord en een koelkast en een koffiezetapparaat. Met de aanwezige stereo-installatie kan de reisleider de groep van heldere informatie voorzien. Tijdens de warme dagen kun je in de touringcar genieten van een comfortabele airconditioning. Een groot voordeel van de touringcars is de zitruimte. Je bent altijd gegarandeerd dat je ruim 85 centimeter beenruimte hebt. Voor een touringcar is dit zeer ruim.

Vliegreizen van Goed Idee Reizen

Goed Idee Reizen biedt tal van vliegreizen aan naar uiteenlopende bestemmingen. De vliegvakantie zijn open voor alle leeftijden, waardoor je een heel diverse groepssamenstelling krijgt. Je kunt dus ook als jongere een vliegvakantie boeken, als oudere, maar ook als gezin met jonge kinderen. Een vliegvakantie begint reeds op Schiphol. Daar zal de reisleider alle deelnemers van de groep ontvangen en kun je al kennismaken met alle deelnemers waarmee je gaat reizen. Ook tijdens de vliegreizen ligt het accent op de christelijke achtergrond van de deelnemers.

Het aanbod aan vliegreizen via Goed Idee Reizen is groot en heel divers. Je kunt kiezen voor een verre bestemming om cultuur op te snuiven, maar je kunt ook een vliegreis boeken voor een zonvakantie in Spanje of Portugal. Het grote voordeel van de vlieg- en groepsreizen is dat je nooit alleen hoeft te reizen en je altijd in gezelschap van de overige deelnemers bent. Dit is wel zo gezellig tijdens bijvoorbeeld het diner. De vliegreizen kun je dan ook als een koppel of alleenstaande boeken. Tijdens de reis ben je niet verplicht en is het geen probleem als je eens niet aan een excursie wilt deelnemen, maar tijd voor jezelf wilt.

Themareizen van Goed Idee Reizen

De themareizen van Goed Idee Reizen kunnen een combinatie zijn van busreis, vliegreis, Bijbelse reis of een groepsreis op maat. Zo kun je een koorreis maken naar Israël waarbij je een Bijbelse reis maakt en ook kunt genieten van een samengesteld koor onder begeleiding van een professioneel dirigent. Hetzelfde geldt voor een koor- en concertreis naar Engeland. Dit betreft dan voor een reis voor zeer grote groepen. Ook zijn er elk jaar de nodige kerstreizen te boeken naar leuke winterbestemmingen om helemaal in de kerstsfeer te komen. Als je zelf wensen hebt om voor een groep een themareis te organiseren, dan kun je altijd contact opnemen met Goed Idee Reizen. Zij kunnen een vrijblijvende offerte opstellen.

Voorboeken bij Goed Idee Reizen

Heb je plannen om pas aan het einde van het jaar op vakantie te gaan? Dan kun je bij Goed Idee Reizen alvast een voorboeking doen. Voorboekingen zijn altijd zonder kosten worden geannuleerd. Als de reis definitief geboekt kan worden, wordt er contact met je opgenomen en krijg je tien dagen de tijd om de vakantie definitief te boeken. Op deze manier kun je alvast je plekje voor een reis veiligstellen.

Gemakkelijk online boeken

Welke reis je ook wilt boeken, je reis is gemakkelijk online te boeken. Je hoeft enkel je bestemming te selecteren, de periode of reisdatum en het aantal personen. Je krijgt dan de reis op het scherm en als je akkoord bent kun je de reis boeken en tijdens het boekingsproces je persoonlijke gegevens invoeren. Wil je niet online boeken, dan kun je ook telefonisch contact opnemen met Goed Idee Reizen of een TUI reisbureau bezoeken die de reizen van Goed Idee Reizen aanbiedt.