Al jaren een van de meest geliefde vakanties onder de vijftig plussers is een cruise vakantie. Dit is ook niet gek.  Er zitten namele vele voordelen aan een cruise vakantie en de prijzen zijn nu ook bijzonder gedaald. Door het ruime aanbod aan cruise vakanties heeft u veel keuze. U kunt dicht bij huis blijven en een cruise vakantie richting de Scandinavische landen maken. Of een luxe en bijzondere cruise vakantie naar Argentinië is misschien wel een leuke optie? Dit eventueel gecombineerd met een paar dagen Antarctica. U vind bij vijftig plus reizen de meest bijzondere vakanties, zo ook de cruise vakanties.

Boek nu uw cruise vakantie via een van onze partners in cruise vakanties!

Cruisevakantie aanbieders

 

Cruise vakantie

In Europa vind u vele soorten cruises terug. Van korte riviercruises over de rivier de Rijn t/m uitgebreide cruises over de Middellandse zee. De grootste diversiteit in soorten cruises die we gevonden hebben is dan ook in Europa terug te vinden. De Middellandse zee cruises beginnen over het algemeen allemaal ook aan de Middellandse zee. De diverse Middellandse zee cruises die u bij ons terugvind zijn over het algemeen inclusief transfer naar het cruiseschip. Dit houd in dat u of met de bus er naartoe gaat, of in sommige gevallen met het vliegtuig. Dit zorgt ervoor dat u snel op het cruiseschip bent, en niet zoals in het verleden vaak gebeurde dat je al een aantal dagen kwijt bent om met het cruiseschip vanaf Nederland naar het Middellandse zee gebied te varen.

U kunt ook bijzondere Cruises richting het noorden van Europa boeken. Met de Scandinavische Cruise ziet u in 1 vakantie bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden en Finland terug en naast de prachtige Scandinavische steden ook de meest indrukwekkende omgevingen in de natuur. Deze top vakantie bezienswaardigheden maken een cruise vakantie echt bijzonder. U komt namelijk op plekken waar u met de auto nooit gekomen zou zijn.

vijftig plus cruiseModerne Cruise vakanties

Het stoffige imago wat in Nederland jarenlang heerste op de Cruise vakantie is langzaam weg aan het gaan. Een cruise vakantie is namelijk een stuk betaalbaarder geworden en de luxe aan boord is ook flink toegenomen. Denk hierbij aan standaard televisie aan boord, Wifi, zwembad en diverse uitgaansgelegenheden voor zowel jong als oud. Een vijftig plus vakantie hoeft namelijk zeker niet alleen maar relax te zijn, maar een beetje vertier kan ook geen kwaad. Zeker op de grotere cruise schepen kunt u zelf kiezen wat voor type vakantie u wilt. Overdag lekker genieten aan het zwembad en het uitzicht en ’s avonds naar een van de bioscopen, restaurants of lekker op de hotelkamer tot rust komen. Alles is mogelijk aan boord van een cruiseschip.

Bekijk hier het aanbod aan moderne cruise vakanties

Rederijen voor Cruisevakanties

Een cruisevakantie boeken is natuurlijk voor velen voor de eerste keer. Bij een zonvakantie let je vaak op bij wat voor soort hotel je gaat boeken, de reviews en het aantal sterren. Maar hoe zit dit nu bij het boeken van een cruisevakantie? Bij een cruisevakantie heb je natuurlijk niet te maken met hotels, maar met de diverse cruiseschepen. Daarbij is elke rederij (het bedrijf wat diverse cruiseschepen beheerd, net zoals bij hotels een hotelketen eigenaar) weer anders. U kunt kiezen voor een wat meer budget vakantie of juist een luxe all-inclusive concept met veel theater. Iedereen wil weer wat anders beleven op vakantie. De ene wil graag een zwembad aan bood hebben, en de ander juist een luxe zwembad met veel glijbanen om maar een verschil te noemen. Om alle pro’s van de diverse rederijen en hun schepen op te noemen gaat ons wat te ver. De meest geboekte rederijen vind u hieronder in willekeurige volgorde. Ons advies hierin is, zoek eerst een cruiesevakantie uit welke bij u past qua bestemmingen. Ga daarna pas kijken of er een of meerdere rederijen zijn die deze rondreis aanbieden. Vaak zijn de wat langere/verre rondreizen automatisch namelijk al wat luxer omdat u langer aan boord bent. De kleinere tochten zoals riviercruises en Middellandse zee cruises is veel meer mogelijk met een beetje rond kijken.

Holland America Line
AIDA
Breeze River Cruises
Carnival Cruise Lines
Costa Cruises
Cruise en Maritime Voyages
Disney Cruise Line
KLUG
Mosturflot
MSC Cruises
Nicko Cruises
Norwegian Cruise Line
Pullmantur Cruises
Rivercruise Line AG
Royal Caribbean
Salco Holidays
Select Voyages
Trans River Line
Transocean
Triana Group
TUI Cruises

Lange reizen per cruiseschip

Een lange reis boeken per cruiseschip? Dat is natuurlijk zeker een goede optie. Er zijn diverse redenen te verzinnen waarom je juist op vakantie wilt gaan per cruieseschip. Wat ons betreft is een lange reis daarvan een van de grootste. Geen gedoe met overstappen etc. Juist lekker lui vanuit je ligstoel de wereld rondgevaren worden voor een langere periode. De prijs hiervan valt ook echt wel mee. Als je in eerst instantie de prijs per vakantie ziet denk je misschien, wow!! Echter als je het per nacht gaat uitrekenen voor een praktisch compleet verzorgde reis dan zijn er maar weinig vakanties die goedkoper zijn. Bij praktisch alle cruisevakanties zit het verblijf er natuurlijk in, maar ook diverse entertainment, faciliteiten, diverse eten & drinken en ga zo maar door. Klik dus niet meteen weg als de prijs hoger is dan je vooraf verwacht had, maar reken het eens goed door.

Als u voor een langere tijd op vakantie gaat dan raden we u zeker een cruisevakantie aan. Voor kortere trips kan een cruisevakantie natuurlijk nog steeds een aanrader zijn, maar dan praat je wel over een heel andere type vakantie.