Je staat er niet al te vaak bij stil, maar als u op vakantie gaat heeft u naast een geldig paspoort vaak ook een visum nodig. Binnen Europa hebben we het Schengen verdrag waardoor we vrij kunnen reizen binnen de meeste landen van Europa. Buiten Europa heb je echter vaak een visum nodig. Hier zitten ook extra kosten aan vast, geen grote bedragen maar wel weer iets waar u rekening mee moet houden als u naar het buitenland op vakantie gaat. Wij adviseren als u op vakantie wilt gaan naar een bepaald land, om altijd ruim van tevoren ook uw visum te regelen. Voor bijvoorbeeld een visum Turkije kunt u online terecht, en heeft u vaak binnen 24 uur een e-visum (digitaal visum) al binnen. Als u echter naar bepaalde Afrikaanse landen op vakantie wilt gaan kan de doorlooptijd oplopen tot 1,5 tot 2 maanden.

Visum vroeg regelen

Tenzij u een echte last minute vakantie boekt kan een visum vroeg geregeld worden. Op visumBureau.nl vind u allerlei informatie terug van de diverse landen en welke visum u nodig heeft. De kosten liggen vaak rond de 30,- en een pasfoto. Soms kan het nodig zijn dat u uw paspoort moet opsturen bij het aanvragen van een visum, of zelfs nodig zijn dat u naar het consulaat van het desbetreffende land moet gaan voor de visum aanvraag. Voor de toeristische landen zijn de regels steeds soepeler aan het worden. Zaken worden eenvoudiger gemaakt en steeds meer digitaal waardoor de doorlooptijden bijzonder kort worden. Regel echter uw visum wel zo vroeg mogelijk, dat dit namelijk niet uw vakantie gaat verpesten.

Een visum aanvragen zal altijd bij de ambassade/consulaat moeten van het desbetreffende land. Echter kan een website als Visum bureau u wel goed begeleiden in het aanvragen van een visum, waardoor u hier minder naar hoeft om te kijken.