Je gaat op vakantie en neemt mee….. Een leuk spelletje wat toch weer elk jaar opspeelt als je op vakantie gaat. Wat neem je allemaal mee als je op vakantie gaat. Sommige zaken zijn natuurlijk noodzakelijk, maar veel andere zaken zijn voornamelijk lastig als dit niet geregeld is. Op deze pagina geven we u diverse tips om stress te voorkomen. Goed voorbereid op vakantie gaan is namelijk een fijn gevoel.

1. Maak een lijstje

Lijstjes maken. Sommige mensen vinden dit handig, andere mensen verklaren je voor gek. Toch is op vakantie gaan wel zo’n moment dat in ieder geval een basislijstje niet verkeerd is. Zeker als je wat verder/langer van huis weggaat zijn er bepaalde zaken die echt geregeld moeten worden. Denk aan een geldig paspoort, eventueel visum, inentingen en oppas voor eventuele huisdieren. Zomaar wat zaken die toch echt geregeld moeten zijn, anders kan je niet weg. Daarnaast kan je het lijstje helemaal compleet maken door je hele inventaris van tevoren op papier te zetten wat mee moet. Telefoonladers, tablet, kleren en ondergoed, zwembroek, boeken en ga zo maar door.

2. Inentingen

Een inenting is voor veel bestemmingen niet nodig. Echter als je van plan bent om een verre reis te gaan maken dan kan het

Nuttige links en Partner links

Vakantie